Permanente make-up Joell Kempers

Permanente make-up

PMU is de afkorting van Permanente Make-Up.
Bij permanente make-up, ook wel cosmetische pigmentatie genoemd, worden met ultra dunne naalden pigmenten in de lederhuid gebracht.
De meest gevraagde behandelingen hebben betrekking op de wenkbrauwen en ogen.

​Zijn uw wenkbrauwen niet meer goed van vorm? Loopt uw eyeliner altijd uit aan het einde van de dag?
Bent u allergisch voor make-up of kunt u zich niet meer zo goed opmaken zonder bril of vergrootspiegel?
PMU biedt de oplossing!

Veelgestelde vragen

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een PMU apparaat waarin een naald word geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten aan in de bovenste laag van de dermis of Stratum Basaal aan.
Het verschil tussen deze 2 technieken is dat met de microblading een mesje word gebruikt waar je (haartjes) mee zet in de huid. Bij de powderbrows gebruik je het PMU apparaat waarmee je met een flinterdun naaldje swingend over de huid beweegt. Hierdoor krijg je een natuurlijk poeder achtig effect.
Het zetten van permanente make-up is natuurlijk niet gevoelloos. Wel is het verschil tussen de microblading en de powderbrows een wereld van verschil. Met de nieuwste techniek powderbrows is het zetten van PMU totaal geen vervelende ervaring. Over het algemeen vind men dit niet pijnlijk.
Dat kan, kom langs voor een vrijblijvend gesprek om te bepalen wat voor jou de beste oplossing is, soms zit de Microblading zo diep in de huid dat het helaas niet meer mogelijk is om hier nog Powderbrows over heen te zetten. Soms word het dan ook geadviseerd om naar een huidkliniek te gaan en het weg te laten laseren. Of soms is het ook mogelijk om nog even een jaartje te wachten, zodat de oude PMU lichter word en hier makkelijker over heen te pigmenteren is.
Nee permanente make-up is niet gevaarlijk, wel kunnen er altijd bijwerkingen of compicaties optreden. Maar in de meeste gevallen is dit zeker niet gevaarlijk! Doe wel goed onderzoek want niet alle salons werken met goedgekeurde pigmenten. Check dus altijd of ze GGD zijn goedgekeurd!
Persoonlijk zijn wij geen fan van microblading, deze techniek is wat wij vinden nogal verouderd, er komen vaak klanten bij ons in de salon met oude microblading. Het komt vaak voor dat de huid erg rood of grijs is uitgeslagen, dit komt doordat de microblading vaak te diep in de huid gaat waardoor litteken weefsel ontstaat op langere termijn. Ons advies is toch echt de nieuwste techniek en dat zijn de powderbrows!
Over het algemeen is permanente-make-up niet schadelijjk, controleer altijd of de salon GGD is goedgekeurd. Als dit niet het geval is zoek dan verder naar een salon die dit wel op de juiste manier doet. Er kunnen dan geen schadelijke producten aangebracht worden! https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio
Bij de meeste salons vul je samen een toestemmingsformulier in, hierin staan een aantal gevallen wanneer PMU niet aan te raden is, als dit het geval is zal de behandelaar dit afraden of het de klant bespreekbaar laten maken met een arts.
Mensen die met gewonen make-up allergische reacties kunnen krijgen, hebben zelden een allergische reactie op Permanente make-up pigmenten. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van de gecertificeerde naalden en pigmenten. Indien u lijdt aan bepaalde aandoening, vraag dan om uitgebreider advies. Wij hebben alle gebruikte ingrediënten van de pigmenten. Om u gerust te stellen hebben wij nog nooit een allergische reactie op de Permanente make-up gehad.
Het zorgt ervoor dat je elke ochtend, in een zwembad of in de sportschool er altijd perfect uitziet. Met een eyeliner krijg je een mooie open blik en met de wenkbrauwen vorm je echt een sprekend gezicht. Het is een ideale oplossing en het loopt nooit uit!
Je hebt 2 echt verschillende soorten permanente make-up voor de wenkbrauwen en dat is de microblading ook wel de hairstrokes genoemd, hierbij worden er haartjes gepigmenteerd. De Powderbrows is de nieuwste techniek op het gebied van permanente make-up hierbij word met een flinterdun naaldje pigment in de huid gebracht en creëer je een zachte schaduw die in een 3D effect wordt opgebouwd.
Het verzorgen van de permanente make-up ligt altijd aan de plek van de pmu en aan de pigmenten die een salon gebruikt. Meestal moet je de wenkbrauwen insmeren na 4 dagen met bepanthen tattoo zalf. En de PMU eyeliner laten drogen aan de lucht.
Gemiddeld blijft een infralash eyeliner 1,5 tot 3 jaar zichtbaar, het mooiste is om dit elk jaar tot 1,5 jaar bij te werken
Gemiddeld blijven de Powderbrows 1,5 tot 3 jaar zitten. Het mooiste is om dit elke jaar tot 1,5 jaar bij te komen werken.
Het zetten van permanente wenkbrauwen duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur, de 2e behandeling duur +/- 1,5 tot 2 uur. Hierbij zit het hele proces van het voortekenen van de wenkbrauwen bij in.
Dat kan, er zijn 2 manieren waarop je bestaande PMU kunt weghalen. Met PMU removal vloeistof of met de laser. Dit zou je moeten bespreken met de behandelaar hoe diep de pigment in de huid zit.
In principe valt de zwelling erg mee na de permanente make-up, nu is het wel dat het zetten van een permanente eyeliner gevoeliger is doordat de huid hier natuurlijk een stuk dunner is dan de wenkbrauwen. Hier kan je wel een middag/avond last van hebben. Maar over het algemeen zijn de wenkbrauwen niet echt opgezwollen, hooguit een beetje rood erom heen.
Permanente make-up vervaagd langzaam, elke huid reageert anders op de permanente make-up, de ene huid stoot het sneller af dan de andere huid. Dat het helemaal niet pakt komt eigenlijk bijna nooit voor.
Voor de Powderbrow techniek zijn meestal 2 tot 3 behandelingen nodig, bij ons zit dit dan ook bij de prijs inbegrepen. Wij willen het beste resultaat behalen en dus brengen wij een extra behandeling niet in rekening. Er zijn 2 tot 3 behandelingen nodig omdat de pigment moet worden opgebouwd in de huid. Na de eerste behandeling vervaagd de pigment tot wel 60%. Na de 2e behandeling word de pigment nog iets lichter, maar is het eindresultaat bijna altijd perfect!
Dat is zeker mogelijk! Kies een goede salon uit om joun permanente make-up nogmaals te laten zetten. Denk hierbij goed na over de technieken die verschillende salon gebruiken.
De permanente make-up moet zeker 7 dagen droog blijven, Ga niet te lang onder een hete douche staan, naar een sauna of stoomcabine!
Gedurende 14 dagen moet je zon en zonnebank vermijden. Door de Uv-straling van de zon versnelt de celdeling in jouw huid waardoor pigment eerder wordt afgebroken. En daardoor vervaagt jouw permanente make-up.